ZAVÁŽÍME TÉMĚŘ CELOU ČŘ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Jehněčí kolínko s bylinkovým demi-glace

Hledáte dokonalý recept na velikonoční oběd? Co takhle vyzkoušet jehněčí kolínko s bylinkovým demi-glace? Tento recept je nejen snadný a rychlý, ale také vám umožní připravit elegantní jídlo, které vaši hosté jistě ocení. V kombinaci s bramborovou kaší nebo restovanou zeleninou se jedná o skvělou volbu pro vaše sváteční menu.

 

Suroviny na 2 porce:

Postup:

  1. Rozpalte troubu na 200 stupňů Celsia. V míse smíchejte olivový olej, nasekaný rozmarýn, tymián, sůl, pepř, česnek a hořčici.
  2. Kolínka opláchněte a osušte papírovým ubrouskem. Poté je položte na plech na pečení a natřete připravenou bylinkovou směsí. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20 minut.
  3. Zmenšete teplotu trouby na 160 stupňů Celsia a pečte kolínka dalších 1,5 - 2 hodiny. Můžete použít teploměr na vaření a zkontrolovat, zda dosáhla teploty 60 stupňů Celsia pro střední propečení nebo 70 stupňů Celsia pro větší propečení. 
  4. Na posledních 30 min přidejte náš demi-glace. Až se rozpustí, tak jím kolínko ještě potřete. 
  5. Jakmile jsou kolínka hotová, vyjměte je z trouby, posypte nasekanou petrželkou, zavlažte citronovou šťávou a nechte je odpočinout po dobu 10 minut. 
  6. Máte hotovo, podávejte s bramborovou kaší nebo restovanou zeleninou.

Dobrou chuť a veselé Velikonoce!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

x