ZAVÁŽÍME PRAHU A BLÍZKÉ OKOLÍ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Hovězí steak s pepřovou omáčkou, fazolky a slaninou

Ideální varianta pro milovníky steaků z nízkého roštěnce. Toto jídlo ocení hlavně muži, protože se vyznačuje silnou chutí a díky zelenému pepři i ostrostí.

Suroviny:

  • 400g hovězího masa KUPUJTE ZDE
  • 200g zelených fazolek 
  • 100g slaniny KUPUJTE ZDE
  • 1 lžičky celého zeleného pepře
  • 150ml smetany
  • 2 snítky tymiánu
  • 20g másla
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej 

 

Ideálně postupujte:

Maso opepřete z obou stran. Rozpalte pánev na vysoký stupeň.

 

TIP: Maso vyndejte 1 hodinu před začátkem vaření, aby mělo pokojovou teplotu.

Rozkrájejte slaninu na kostičky. 

Na pánev dejte pár kapek olivového oleje a maso začněte opékat z každé strany přibližně 3-4 min.

TIP: Jak poznáte, že má maso ideální teplotu? Ideálně podle kuchyňského teploměru, který je nejpřesnější (teplota ve středu masa – medium rare 55°C, medium 60°C), nebo podle hmatu.

Mezitím rozpalte druhou pánev na vysoký stupeň, do které dejte nakrájenou slaninu. Slaninu nechte trochu vypéct a přidejte fazolky. Pečte za občasného míchání, dokud nezískají fazolky krásnou barvu cca 3-4 min. Je potřeba, aby si zachovaly čerstvost a křupavost. Maso vyndejte a nechte jej odpočinout v alobalu, než uděláte omáčku. Fazolky dosolte a opepřete dle chuti.

Do pánve, kde bylo maso dejte česnek a kuličky pepře a chvilku restujte cca 1-2 min. Potom přilejte smetanu, přidejte lístky tymiánu, vše povařte cca 2-3 min, než se omáčka trochu vyvaří a tím zhoustne. Na závěr přidejte máslo, šťávu, kterou pustilo maso během odpočinku a sůl dle chuti. Vše promíchejte.

TIP: Omáčka by měla být výrazná, takže se nebojte přisolit. Kousek másla si nechte na závěrečné servírování na maso.

Naservírujte na talíř fazolky, maso a následně omáčku. Dosolte a opepřete dle vaší chuti. 

TIP: Pro lepší chuť, místo normální soli použijte hrubozrnnou. Dejte zbytek másla na maso, aby vše vypadalo dokonale. Také můžete ještě zakápnout olivovým olejem a na servírování použít nahřáté talíře např. z trouby nebo mikrovlnné trouby. 

Dobrou chuť :)



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení