ZAVÁŽÍME PRAHU A BLÍZKÉ OKOLÍ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Burger se slaninovým chipsem, karamelizovanou cibulkou a česnekovou majonézou

Na tomto jídle si pochutnají lidé, kteří mají rádi klasickou variantu burgeru. Co tomuto pokrmu dodává na netradičnosti, tak jsou skvělé bulky a netradiční majonéza, díky které celý pokrm dostane úplně nový rozměr chutí. Budete překvapeni jak málo stačí k dokonalosti.

Suroviny:

  • 300g mletého hovězího masa
  • 2 bulky
  • 1 cibule
  • 1 rajčata
  • 100g slaniny
  • 50g čedaru
  • 1 stroužky česneku
  • 10g hladkolisté petržele 
  • 2 listy salátu
  • 50ml majonézy
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • velká pánev
  • velká miska
  • malá miska

Ideálně postupujte

Maso vyndejte z lednice min 30minut před začátkem vaření. Maso dejte do větší misky, poctivě osolte a opepřete. Vše pořádně promíchejte a připravte 2|4 stejné masové koule. Postupným otáčením a tvarováním v ruce z masových koulí vytvarujte rovnoměrné burgery. 

TIP: Ve středu burgeru udělejte důlek, aby byl burger rovnoměrný i po grilování. Maso je sval a má tendenci se s vysokou teplotou stahovat.

Nakrájejte cibuli a rajče na kolečka, vylisujte česnek, nasekejte petržel a rozkrojte bulky. Mezitím si rozpalte pánev na vysoký stupeň. 

Do pánve dejte vypéct slaninu. Jakmile slanina pustí tuk a trochu se stáhne, tak přidejte cibuli. Jeli v pánvi moc tuku, tak trochu odlijte. Vypečenou slaninu dejte na stranu společně se zkaramelizovanou cibulkou. 

Do stejné pánve dejte burgery, které grilujte cca 2-3 min. z každé strany. Je důležité, aby uprostřed byly růžové. Na poslední minutu přidejte plátky čedaru. Následně vypněte sporák, pánev i s burgery dejte na stranu.

Mezitím, než si burgery odpočinou, tak v malé misce smíchejte majonézu, česnek a petržel.

Nejprve potřete obě vnitřní strany bulek majonézou, přidejte plátek salátu, na něj maso s čedarem, rajče, cibulku, slaninové chipsy a vše přiklopte druhou půlkou bulky. 

TIP: Bulky před servírováním opečte cca 0,5 až 1 min na pánvi, rovnou stranou dolu. Díky tomu nenasáknou tolik šťávy a burger bude lépe držet pohromadě a nebude se při jídle rozpadat. 



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení