ZAVÁŽÍME PRAHU A BLÍZKÉ OKOLÍ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Burger s cibulovým chutney a česnekovo tymiánovými hranolkami

Skvělý burger, kterému dominuje cibulové chutney. To dodá pokrmu výtečnou nasládlou chuť. Celé to ještě umocňuje česnekovo-tymiánová majonéza a domácí hranolky, na kterých si moc pochutnáte. 

Příprava: 15 min - Vaření: 20 min 

Suroviny:

  • 300g mletého hovězího masa - KUPUJTE ZDE
  • 2 bulky - KUPUJTE ZDE
  • 2 červená cibule
  • 50g čedaru - KUPUJTE ZDE
  • 2 stroužky česneku
  • 50ml majonéza 
  • 10g rukola
  • 20ml červený vinný ocet 
  • 50g cukr 
  • 350g brambory 
  • 5g tymián 
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Máme pro vás tip: Pokud se vám nechce dělat chutney můžete použít naši vyrobenou cibulovou marmeládu. KUPUJTE ZDE 

  • 2x velká pánev
  • velká miska
  • malá miska
  • plech na pečení

Ideálně postupujte:

Maso vyndejte z lednice min 30minut před začátkem vaření. Maso dejte do větší misky, poctivě osolte 2|4 lžičky, opepřete 1|2 lžičky, přidejte 2|4 snítky otrhaného tymiánu. Vše pořádně promíchejte a připravte 2|4 stejné masové koule. Postupným otáčením a tvarováním v ruce z masových koulí vytvarujte rovnoměrné burgery. 

TIP: Ve středu burgeru udělejte důlek, aby byl burger rovnoměrný i po grilování. Maso je sval a má tendenci se s vysokou teplotou stahovat.

Nakrájejte cibuli na kolečka, vylisujte česnek, rozkrojte bulky, brambory poctivě umyjte, a i se slupkou nakrájejte na hranolky, otrhejte tymián a nasekejte ho. Brambory dejte do pekáče, osolte 1|2 lžičky, opepřete 1|2 špetky, přidejte 2|4 lžíce olivového oleje, dvě třetiny utřeného česneku, 1|2 špetky nasekaného tymiánu a vše promíchejte. Dejte do trouby na 220 °C na 15-20 min. Nezapomeňte po 10 min promíchat.

 

Do misky dejte majonézu, zbylý utřený česnek a 1|2 špetky tymiánu. 

Rozpalte obě pánve jednu na vyšší stupeň a druhou na středě vyšší. Do obou dejte 1|2 lžíce olivového oleje a do té, která je na střední stupeň dejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne cca 3-4 min. Potom přisypte cukr a nechte za stálého míchání zkaramelizovat cca 1-2 min. Přidejte na plotně vyšší teplotu a přilejte 50ml vody. Chutney nechte zredukovat, aby vám vznikla hustá konzistence. 

Mezitím dejte do druhé pánve burgery, které restujte cca 3-4 min. z každé strany. Je důležité, aby uprostřed byly růžové. Na poslední minutu přidejte plátky čedaru. Burgery dejte na stranu odpočinout. Do stejné pánve dejte opéct 

TIP: Do stejné pánve dejte opéct bulky na cca 0,5 až 1 min na pánvi, rovnou stranou dolu. Díky tomu nenasáknou tolik šťávy a burger bude lépe držet pohromadě a nebude se při jídle rozpadat. 

Pomažte obě rovné strany burgeru majonézou. Jako první dejte rukolu, potom maso s čedarem a na vrch cibulové chutney. Dobrou chuť.

TIP: Nechte si trochu majonézy k hranolkům.

 

     Dobrou chuť :) 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení