ZAVÁŽÍME PRAHU A BLÍZKÉ OKOLÍ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Burger s cibulovým chutney a česnekovo tymiánovými hranolkami

Skvělý burger, kterému dominuje cibulové chutney. To dodá pokrmu výtečnou nasládlou chuť. Celé to ještě umocňuje česnekovo-tymiánová majonéza a domácí hranolky, na kterých si moc pochutnáte. 

Příprava: 15 min - Vaření: 20 min 

Suroviny:

  • 300g mletého hovězího masa - KUPUJTE ZDE
  • 2 bulky - KUPUJTE ZDE
  • 2 červená cibule
  • 50g čedaru - KUPUJTE ZDE
  • 2 stroužky česneku
  • 50ml majonéza 
  • 10g rukola
  • 20ml červený vinný ocet 
  • 50g cukr 
  • 350g brambory 
  • 5g tymián 
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Máme pro vás tip: Pokud se vám nechce dělat chutney můžete použít naši vyrobenou cibulovou marmeládu. KUPUJTE ZDE 

  • 2x velká pánev
  • velká miska
  • malá miska
  • plech na pečení

Ideálně postupujte:

Maso vyndejte z lednice min 30minut před začátkem vaření. Maso dejte do větší misky, poctivě osolte 2|4 lžičky, opepřete 1|2 lžičky, přidejte 2|4 snítky otrhaného tymiánu. Vše pořádně promíchejte a připravte 2|4 stejné masové koule. Postupným otáčením a tvarováním v ruce z masových koulí vytvarujte rovnoměrné burgery. 

TIP: Ve středu burgeru udělejte důlek, aby byl burger rovnoměrný i po grilování. Maso je sval a má tendenci se s vysokou teplotou stahovat.

Nakrájejte cibuli na kolečka, vylisujte česnek, rozkrojte bulky, brambory poctivě umyjte, a i se slupkou nakrájejte na hranolky, otrhejte tymián a nasekejte ho. Brambory dejte do pekáče, osolte 1|2 lžičky, opepřete 1|2 špetky, přidejte 2|4 lžíce olivového oleje, dvě třetiny utřeného česneku, 1|2 špetky nasekaného tymiánu a vše promíchejte. Dejte do trouby na 220 °C na 15-20 min. Nezapomeňte po 10 min promíchat.

 

Do misky dejte majonézu, zbylý utřený česnek a 1|2 špetky tymiánu. 

Rozpalte obě pánve jednu na vyšší stupeň a druhou na středě vyšší. Do obou dejte 1|2 lžíce olivového oleje a do té, která je na střední stupeň dejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne cca 3-4 min. Potom přisypte cukr a nechte za stálého míchání zkaramelizovat cca 1-2 min. Přidejte na plotně vyšší teplotu a přilejte 50ml vody. Chutney nechte zredukovat, aby vám vznikla hustá konzistence. 

Mezitím dejte do druhé pánve burgery, které restujte cca 3-4 min. z každé strany. Je důležité, aby uprostřed byly růžové. Na poslední minutu přidejte plátky čedaru. Burgery dejte na stranu odpočinout. Do stejné pánve dejte opéct 

TIP: Do stejné pánve dejte opéct bulky na cca 0,5 až 1 min na pánvi, rovnou stranou dolu. Díky tomu nenasáknou tolik šťávy a burger bude lépe držet pohromadě a nebude se při jídle rozpadat. 

Pomažte obě rovné strany burgeru majonézou. Jako první dejte rukolu, potom maso s čedarem a na vrch cibulové chutney. Dobrou chuť.

TIP: Nechte si trochu majonézy k hranolkům.

 

     Dobrou chuť :) 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz