ZAVÁŽÍME PRAHU A BLÍZKÉ OKOLÍ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Pečené kachní stehno na pomerančích s domácími noky a jablečným zelím

Příprava: 5 min

Doba vaření: 130 min 

 

Suroviny: 

  • Kachní prsa 2 ks   KUPUJTE ZDE
  • Červená cibule 1 ks
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Mletý kmín 1 lžička
  • Tymián 5 g
  • Pomeranč 1 ks
  • Brambory 250 g
  • Polohrubá mouka 200 g 
  • Vejce 1 ks 
  • Jablko ½ ks
  • Červené zelí 300 g 
  • Cukr 20 g 

 

  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

 

Vybavení:

  • Malý hrnec
  • Větší hrnec
  • Pekáč

Postup:

Maso vyndejte z lednice cca 60 minut před začátkem vaření. Dejte ho do misky a poctivě ho osolte cca 3|6 lžičky, opepřete cca 1|2 lžičky, přidejte 1|2 lžičky skořice a 1|2 lžičky drceného kmínu. Vše promíchejte a vmasírujte do masa a kůže. Maso dejte do pekáče, přidejte nakrájenou cibuli, rozkrájený pomeranč a snítky tymiánu. Podlijte 100|200 ml vody, přiklopte a dejte péct do předehřáté trouby na 150 °C na cca 2 h. Stehna kontrolujte cca po 30 min a podle potřeby dolijte vodu. 

TIP: Naložte maso jeden den před vařením.

Dejte vařit brambory i se slupkou do hodně osolené vody cca 1|2 lžíce soli na cca 20-25 min. Po uvaření brambory nechte vychladnout, potom je oloupejte a rozmačkejte vidličkou do kašovité hmoty. Ochutnejte a v případě potřeby dosolte. Vodu nevylívejte. 

TIP: Abyste zjistili, jestli jsou brambory hotové, tak do nich píchněte vidličkou. Můžete je propláchnou studenou vodou. 

Přidejte vejce, přisypte mouku a vytvarujte těsto. Těsto si rozdělte na menší kusy a postupně vyválejte válečky o síle cca 1,5 cm. Válečky rovnoměrně rozkrájejte. 

Odklopte pekáč a zvyšte teplotu na 220 °C a pečte dalších cca 10 min, aby se vytvořila křupavá kůžička. Jeli potřeba, tak ještě trochu podlijte. 

Malý hrnec dejte na plotnu na vyšší stupeň. Zbavte se středu jablka a rozkrájejte ho na tenké plátky. Přidejte 1|2 lžičku oleje a jablka malinko orestujte cca 1-2 min. Přidejte 1|2 lžičky cukru, podlijte trochou vody a nechte jablka trochu podusit, aby změkla cca 2 min. Přidejte zelí a vše ještě poduste, aby bylo vše měkké. Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte.

TIP: Přidejte trochu šťávy z pomeranče.

Do vroucí osolené vody po bramborech dejte noky. Hotové noky vyplavou nahoru cca 1-2 min. Naservírujte stehno, noky, zelí a vše zalijte výpekem. Dobrou chuť! 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení