ZAVÁŽÍME PRAHU A BLÍZKÉ OKOLÍ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Králík v estragonu 4 porce

Suroviny:

  • Králík celý 1ks cca 1,5 kg - Objednávejte ZDE
  • Kořenová zelenina 300g
  • Cibule 100g
  • Estragon 30g
  • Mrkev na pyré 250g
  • Špek 80g
  • Hrášek 250g
  • Vepřová bránice 150g
  • Růžové víno 400ml
  • Máslo 100g
  • Bobkový list 4x
  • Sůl
  • pepř

 Postup:

Očištěného králíka vykostíme a rozdělíme na 4 porce tak, aby každá obsahovala jak část stehna, tak i část hřbetu s břichem, osolíme, opepříme a smícháme s ½ špeku nakrájenou na malé kostičky, přidáme nasekaný estragon a balíme do vepřové bránice (na jednu porci asi 200g masa).

Balíčky opečeme na oleji, vyndáme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, stonky estragonu, bobkový list a růžové víno. Víno zredukujeme, přidáme králíka, lehce podlijeme vodou a dusíme 1,5h. Králíka vyjmeme, šťávu scedíme a redukujeme na polovinu

Mrkvové pyré:

Zbytek špeku opečeme, přidáme mrkev, dusíme do měkka, pak mixujeme a postupně přidáváme půlku másla, dochutíme

Hráškové pyré:

Hrášek vaříme cca 10 minut ve smetaně, pak mixujeme s druhou půlkou másla

 

Králíka servírujeme s hráškovým&mrkvovým pyré a silnou šťávou.

V naší velikonoční nabídce toho najdete mnohem víc!

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz