ZAVÁŽÍME PRAHU A BLÍZKÉ OKOLÍ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Králík v estragonu 4 porce

Suroviny:

  • Králík celý 1ks cca 1,5 kg - Objednávejte ZDE
  • Kořenová zelenina 300g
  • Cibule 100g
  • Estragon 30g
  • Mrkev na pyré 250g
  • Špek 80g
  • Hrášek 250g
  • Vepřová bránice 150g
  • Růžové víno 400ml
  • Máslo 100g
  • Bobkový list 4x
  • Sůl
  • pepř

 Postup:

Očištěného králíka vykostíme a rozdělíme na 4 porce tak, aby každá obsahovala jak část stehna, tak i část hřbetu s břichem, osolíme, opepříme a smícháme s ½ špeku nakrájenou na malé kostičky, přidáme nasekaný estragon a balíme do vepřové bránice (na jednu porci asi 200g masa).

Balíčky opečeme na oleji, vyndáme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, stonky estragonu, bobkový list a růžové víno. Víno zredukujeme, přidáme králíka, lehce podlijeme vodou a dusíme 1,5h. Králíka vyjmeme, šťávu scedíme a redukujeme na polovinu

Mrkvové pyré:

Zbytek špeku opečeme, přidáme mrkev, dusíme do měkka, pak mixujeme a postupně přidáváme půlku másla, dochutíme

Hráškové pyré:

Hrášek vaříme cca 10 minut ve smetaně, pak mixujeme s druhou půlkou másla

 

Králíka servírujeme s hráškovým&mrkvovým pyré a silnou šťávou.

V naší velikonoční nabídce toho najdete mnohem víc!

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení