Hovězí pastrami



Související produkty
Detailní popis produktu
Sendviče s pastrami podáváme jako sytou svačinku, ale hodí se i k večeři. Pastrami nejlépe chutná teplé, ale výborné je i za studena.
Hovězí pastrami doporučujeme nejlépe koupit krájené na slabé plátky.
Trvanlivý masný výrobek.
Skladujte při teplotě 0 °C až +4 °C.
Alergeny: 10 - hořčice
My pro Vás pastrami vyrábíme z hovězího brisketu, maso se očistí, nasolí a 1 den nechá "odpočinout". Potom ho vložíme do nálevu 6 - 8 dní se maso otáčí v nálevu. Pak se maso posype prachovým kořením. Na pastrami se používá hovězí hrudí. Maso se na cca 7-10 dní naloží do marinovacího láku. Po této době se maso omyje a obalí v jiné směsi koření. Maso obalené v této směsi se cca 4-6 hodin udí a poté vaří v páře. Je důležité, aby maso bylo měkké, křehké a šťavnaté. Z takto připraveného pastrami připravujeme sendviče. Klasický pastrami sendvič se skládá z měkkého čerstvého chleba, ne toastového, vhodné hořčice, kvašených okurek a kvašeného zelí.
Brisket, nebo-li bok / hrudí, je maso mezi předníma nohama zvířete. Koupit ho můžeme s kostí i bez a výborně se hodí k vaření, které ho zachová měkké a šťavnaté.
Pastrami je velmi oblíbené ve Spojených státech, kam přinesli pastrami na konci 19. století židovští přistěhovalci z východní Evropy. Zejména v New Yorku se hovězí pastrami stalo oblíbeným jídlem. Pastrami se krájí na velmi tenké plátky a používá se do sendvičů nebo na obložené mísy. Např. spisovatel William Styron vzpomíná v románu Sophiina volba na doby, kdy bydlel ve čtvrti Flatbush a živil se převážně režným chlebem s pastrami a okurkami.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Uzeniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.