ZAVÁŽÍME TÉMĚŘ CELOU ČŘ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Stařené maso suchým zráním

Výjimečná chuť a dokonalá křehkost

Stařené maso suchým zráním je synonymem pro vynikající gastronomický zážitek, který oslovuje chuťové pohárky i nejnáročnějších gurmánů. Tato metoda zrání masa je uměním, které kombinuje tradiční techniky s moderní precizností, a vytváří tak neodolatelnou kombinaci chutí, vůní a textur. Výsledkem je maso plné intenzivního aroma, mimořádně jemné a křehké, které přináší nezapomenutelnou zkušenost každému, kdo se do něj ponoří.

Hlavní výhodou staření masa suchým zráním je jeho jedinečná chuťová profilace. Během procesu zrání dochází k postupnému odbourávání tkání a enzymatickým reakcím, což vede ke koncentraci přírodních chutí a rozvoji hlubokých a bohatých aromatických složek. Výsledkem je maso s výrazně vyšší intenzitou chuti, která je plné nuancí, koření a lahodných tónů.

Během procesu zrání maso mírně zasychá, což vede ke snížení obsahu vody. To znamená, že když si zakoupíte stařené maso, kupujete nejen výjimečnou chuťovou pochoutku, ale také produkt, který vám umožní využít každou kapičku šťávy a aroma při vaření. Úbytek vody znamená, že maso bude mít výrazně menší sklon k vypouštění tekutin během tepelné úpravy, a tím si uchová všechny své přirozené šťávy, což přispívá k neobyčejné šťavnatosti a zachování maximální kvality. V podstatě váha masa bude stejná jak po jeho nákupu, tak i po ugrilování.

V nabídce máme raritu, kterou je stařené vepřové z našeho chovu, které zraje minimálně 21 dní suchou metodou a následně mokrou ve vakuu. Dále stařené hovězí z českých chovů, které zraje minimálně 30 dní suchou metodou a následně mokrou ve vakuu. Máme také hovězí z Jižní Ameriky, které zraje mokrou metodou minimálně 60 dní. Stařené maso suchým zráním je skutečným pokladem pro všechny, kteří ocení dokonalost, pečlivou práci a zážitky plné výjimečných chutí. 

Stařená vepřová pečeně

Stařený Ripeye steak



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

x