ZAVÁŽÍME PRAHU A BLÍZKÉ OKOLÍ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Striploin steak Uruquay (nízký roštěnec)

284,90 Kč / ks 379,90 Kč / ks 474,50 Kč / ks 3 099 Kč / ks od 284,90 Kč / ks
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

CELÝ KUS: Cena je za 1ks. Váha 1 kusu je cca 3,50 - 4kg. Prodej kusu vcelku je v originálním balení.

Cena za 1kg 885,9,- Kč. Cena Vám bude vypočtena dle skutečné hmotnosti.

NAKRÁJENÉ STEAKY: Cena za 1 steak dle vybrané váhy. 

Cena za 1 kg 949,-Kč. Cena Vám bude vypočtena dle skutečné hmotnosti.

 

Původ: Jižní Amerika
Plemeno: Hereford
Typ zrání: Mokré
Doba zrání: min 60 dní

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 999Kč
Garance spokojenosti
náš zákazník náš pán
Oceněný obchod
Oceněný obchod
více než 650 skvělých hodnocení
Tradice od roku 1992 XXX
Tradice od roku 1992 XXX
milujeme maso a umíme s ním

Detailní popis produktu

Nejchutnější masa jsou právě z Jižní Ameriky, protože zde mají zvířata ideální podmínky, které dodají masu skvělou chuť a křehkost. Když toto spojíte s kvalitním masným plemenem jako je Hereford nebo Aberdeen Angus a masa necháte zrát, tak opravdu dostane to nejlepší na váš gril. Masa jsou jako "dort", křehká se silnou chutí! 

Steakový řez Striploin se porcuje z roštěné, přesněji řečeno z nízkého roštěnce. Maso je v této části jemně mramorované a má vynikající chuť. Až budete nízký roštěnec porcovat, ponechte si na svém striploin steaku menší tukové krytí. Lůj totiž při pečení podpoří chuť hovězího, a i když ho nakonec jíst nebudete, maso je po něm plné chuti a vůně.

O plemenu Hereford. Plemeno Hereford bylo vyšlechtěno ve střední Anglii v hrabství Herefordshire. V roce 1864 byla v Anglii založena Plemenná kniha a již v roce 1817 se objevila první zvířata plemene hereford v USA, ale větší rozvoj chovu v zámoří zaznamenalo plemeno až po skončení občanské války a postupně se rozšířilo na celý severoamerický kontinent. Již v roce 1881 byla založena American Hereford Association (AHA). O něco později byla založena v Kanadě Canadian Hereford Association (CHA). Obě asociace v současné době zpracovávají společně výsledky kontroly užitkovosti pro potřeby kontroly dědičnosti.

Příprava: Rozpálte gril nebo pánev, položte váš steak, klidně ho pokapejte navrch trochou marinády. Žádné šťouchání, posouvání a podobně, ať se hezky peče. Z jedné strany 5 minut, z druhé strany 5 minut a hotovo. Pokud je to klasický steak na 2 prsty a vy jste měli poctivě rozpáleno, pak bude váš striploin hezky medium-rare a to je přesně to co chcete. Kdo by chtěl propéct víc, nechá z každé strany 6 minut, ale víc ani ťuk. Pak už by byl původně výborný striploin well done, a to už je v terminologii steaků v podstatě jeho "klinická smrt".

 
Spotřeba: viz etiketa
Původ: Uruquay
Plemeno: Hereford
Alergeny: NE
 
Skladujte v suchu při teplotě od 0°C do +2°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz