ZAVÁŽÍME TÉMĚŘ CELOU ČŘ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Striploin steak Uruguay (nízký roštěnec)

284,90 Kč / kus 379,90 Kč / kus 474,50 Kč / kus 3 099 Kč / kus od 284,90 Kč / kus 949,67 Kč / 1 kg 949,75 Kč / 1 kg 949 Kč / 1 kg 885,43 Kč / 1 kg
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

CELÝ KUS: Cena je za 1ks. Váha 1 kusu je cca 3,50 - 4kg. Prodej kusu vcelku je v originálním balení.

NAKRÁJENÉ STEAKY: Cena za 1 steak dle vybrané váhy. 

Cena Vám bude vypočtena dle skutečné hmotnosti.

 

Původ: Jižní Amerika
Plemeno: Hereford
Typ zrání: Mokré
Doba zrání: min 60 dní

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava po téměř celé ČR
zdarma při nákupu nad 1200/1700 Kč
Oceněný obchod
Oceněný obchod
více než 850 skvělých hodnocení
Tradice od roku 1992
Tradice od roku 1992
milujeme maso a umíme s ním

Detailní popis produktu

Nejchutnější masa jsou právě z Jižní Ameriky, protože zde mají zvířata ideální podmínky, které dodají masu skvělou chuť a křehkost. Když toto spojíte s kvalitním masným plemenem jako je Hereford nebo Aberdeen Angus a masa necháte zrát, tak opravdu dostane to nejlepší na váš gril. Masa jsou jako "dort", křehká se silnou chutí! 

Steakový řez Striploin se porcuje z roštěné, přesněji řečeno z nízkého roštěnce. Maso je v této části jemně mramorované a má vynikající chuť. Až budete nízký roštěnec porcovat, ponechte si na svém striploin steaku menší tukové krytí. Lůj totiž při pečení podpoří chuť hovězího, a i když ho nakonec jíst nebudete, maso je po něm plné chuti a vůně.

O plemenu Hereford. Plemeno Hereford bylo vyšlechtěno ve střední Anglii v hrabství Herefordshire. V roce 1864 byla v Anglii založena Plemenná kniha a již v roce 1817 se objevila první zvířata plemene hereford v USA, ale větší rozvoj chovu v zámoří zaznamenalo plemeno až po skončení občanské války a postupně se rozšířilo na celý severoamerický kontinent. Již v roce 1881 byla založena American Hereford Association (AHA). O něco později byla založena v Kanadě Canadian Hereford Association (CHA). Obě asociace v současné době zpracovávají společně výsledky kontroly užitkovosti pro potřeby kontroly dědičnosti.

Příprava: Rozpálte gril nebo pánev, položte váš steak, klidně ho pokapejte navrch trochou marinády. Žádné šťouchání, posouvání a podobně, ať se hezky peče. Z jedné strany 5 minut, z druhé strany 5 minut a hotovo. Pokud je to klasický steak na 2 prsty a vy jste měli poctivě rozpáleno, pak bude váš striploin hezky medium-rare a to je přesně to co chcete. Kdo by chtěl propéct víc, nechá z každé strany 6 minut, ale víc ani ťuk. Pak už by byl původně výborný striploin well done, a to už je v terminologii steaků v podstatě jeho "klinická smrt".

 
Spotřeba: viz etiketa
Původ: Uruguay
Plemeno: Hereford
Alergeny: NE
 
Skladujte v suchu při teplotě od 0°C do +2°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

x