ZAVÁŽÍME TÉMĚŘ CELOU ČŘ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Hovězí Picanha Uruquay (květová špička)

224,90 Kč / ks 1 049 Kč / ks od 224,90 Kč / ks
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

CELÝ KUS: Cena je za 1ks. Váha 1 kusu je cca 1,5. Prodej kusu vcelku je v originálním balení.

Cena za 1kg 699,- Kč. Cena Vám bude vypočtena dle skutečné hmotnosti. 

NAKRÁJENÉ STEAKY: Cena za 1 steak dle vybrané váhy. 

Cena za 1 kg 749,-Kč. Cena Vám bude vypočtena dle skutečné hmotnosti.

 

Původ: Uruquay
Plemeno: Hereford
Typ zrání: Mokré
Doba zrání: min 60 dní

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 999Kč
Garance spokojenosti
náš zákazník náš pán
Oceněný obchod
Oceněný obchod
více než 650 skvělých hodnocení
Tradice od roku 1992 XXX
Tradice od roku 1992 XXX
milujeme maso a umíme s ním

Detailní popis produktu

Picanha je charakteristická výrazným tukovým krytím na povrchu, které se ponechává i během tepelné úpravy. Na řezu je patrné mramorování tukovými žilkami, díky nimž je maso křehké a šťavnaté. 

Nejchutnější masa jsou právě z Jižní Ameriky, protože zde mají zvířata ideální podmínky, které dodají masu skvělou chuť a křehkost. Když toto spojíte s kvalitním masným plemenem jako je Hereford nebo Aberdeen Angus a masa necháte zrát, tak opravdu dostane to nejlepší na váš gril. Masa jsou jako "dort", křehká se silnou chutí! 

Hovězí vyzrálé maso Picanha se označuje brazilský název řezu z kýty, v Jižní Americe patří mezi oblíbená steaková masa. V českých řeznictvích se nejčastěji setkáte s pojmem špička kýty, květová špička či květový šál. Křehké maso je kryté tukem a protkané jemnými tukovými žilkami.

Skladujte v suchu při teplotě 0 - 2st.

O plemenu Hereford. Plemeno bylo vyšlechtěno ve střední Anglii v hrabství Herefordshire. V roce 1864 byla v Anglii založena Plemenná kniha a již v roce 1817 se objevila první zvířata plemene hereford v USA, ale větší rozvoj chovu v zámoří zaznamenalo plemeno až po skončení občanské války a postupně se rozšířilo na celý severoamerický kontinent. Již v roce 1881 byla založena American Hereford Association (AHA). O něco později byla založena v Kanadě Canadian Hereford Association (CHA). Obě asociace v současné době zpracovávají společně výsledky kontroly užitkovosti pro potřeby kontroly dědičnosti.

Věděli jste že..?

✔ Typický způsob grilování oblíbený v Latinské Americe se nazývá churrasco? Maso se připravuje na speciálním grilu napíchané na grilovacích jehlicích a ročně se při něm spotřebují tisíce tun.

✔ Maso je potřeba nechat minimálně hodinu před přípravou vydýchat při pokojové teplotě. V mezidobí ostrým nožem odstraňte tuhé blány – pracujte opatrně, abyste neporušili svalovinu, z níž by při tepelné úpravě vytekla šťáva.

Picanha se nejčastěji připravuje na grilu nebo v troubě. Díky povrchovému tuku získává výraznou chuť i vůni. Po sejmutí z žáru je třeba maso nechat odpočinout, aby se uvnitř rozložily šťávy. Picanha se do povědomí tuzemských zákazníků dostává spíše pozvolna, rozhodně však stojí za vyzkoušení – v Jižní Americe jsou na steaky specialisté a dobře vědí, jaké maso použít. Inspirujte se a budete příjemně překvapeni!

 

Spotřeba: viz etiketa
Původ: Uruquay
Plemeno: Hereford
Alergeny: NE
 
Skladujte v suchu při teplotě od 0°C do +2°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz