Hovězí Picanha Uruquay (květová špička) 250 - 300g krájené



Detailní popis produktu
Popis: Hovězí vyzrálé maso Picanha se označuje brazilský název řezu z kýty, v Jižní Americe patří mezi oblíbená steaková masa. V českých řeznictvích se nejčastěji setkáte s pojmem špička kýty, květová špička či květový šál. Křehké maso je kryté tukem a protkané jemnými tukovými žilkami. Bez lepku a alergenů. Plemeno Black Angus.
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 2st.
Picanha je charakteristická výrazným tukovým krytím na povrchu, které se ponechává i během tepelné úpravy. Na řezu je patrné mramorování tukovými žilkami, díky nimž je maso křehké a šťavnaté.
Věděli jste že..?
✔ Typický způsob grilování oblíbený v Latinské Americe se nazývá churrasco? Maso se připravuje na speciálním grilu napíchané na grilovacích jehlicích a ročně se při něm spotřebují tisíce tun.
✔ Maso je potřeba nechat minimálně hodinu před přípravou vydýchat při pokojové teplotě. V mezidobí ostrým nožem odstraňte tuhé blány – pracujte opatrně, abyste neporušili svalovinu, z níž by při tepelné úpravě vytekla šťáva.
Picanha se nejčastěji připravuje na grilu nebo v troubě. Díky povrchovému tuku získává výraznou chuť i vůni. Po sejmutí z žáru je třeba maso nechat odpočinout, aby se uvnitř rozložily šťávy. Picanha se do povědomí tuzemských zákazníků dostává spíše pozvolna, rozhodně však stojí za vyzkoušení – v Jižní Americe jsou na steaky specialisté a dobře vědí, jaké maso použít. Inspirujte se a budete příjemně překvapeni!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Maso |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.